Maila mig gärna synpunkter och ideér till artiklar. Leif

Här finner du You Tube-material jag lagt upp, tidigare nu är det denna adress på YT som gäller.

Jag har en bakgrund som säljare på TeliaSonera, bland mycket annat jag varit med om att skapa är kabel-TV näten (nuvarande ComHem) som finns i Trestad, Bohuslän och Mellerud.

Du kan gott kalla mig hängiven hockeysupporter, hammarbyare sedan barnsben.
Gick inte att bli djurgårdare som farsan och bröderna, efter att ha sett Nacka Skoglund knorra in en högerhörna i första krysset på Söderstadion.

Här ligger en del av min livsfilosofi, att man skall ta livet med en klackspark och inte allt för gravallvarligt.

Ordförande för en ekonomisk förening, TakNet som bygger optisk fiber i södra Dalsland inom Vänersborgs kommun.

Fritidspolitiker, ledamot av Gymnasienämnden och Ungdomsrådet samt Rådet för funktionshinder i Vänersborg.
Min politiska tillhörighet är den Centrala Socialdemokratiska föreningen i stada.

Personliga intressen förutom ovan är historisk faktalitteratur.

Min första systemkamera, en Pentax Spotmatic köpte jag på Kungsgatan i Stockholm 1965.
För pengar jag skubbat ihop som blomsterbud, priset 725:- kan översättas i dagens pengavärde till cirka 18.000.
Numera skulle bara min gamle kompis Percy veta (han som startade Fotoentusiasterna) att jag gått över till hans bajonettgängade Canon, från dåtidens skruvgänga.

Mina främsta intressen i fotografi var från början stadsmiljöer, rivningsvågen gick het i Stockholms innerstad från mitten av 60-talet och tio år framåt.
Där och då uppstod min kärlek till äldre miljöer.


Här tycker jag som min frus morfar Albin sa, om träd, vilket även gäller hus, -det går fort att såga ner det, men det tar 70 år att bli fullväxt.

Idag är det främst hockey och natur, jag fångar i kameragluggen, men när jag ges chansen, blir det även människor i deras olika miljöer.

Samhällsfrågor är ett stort intresse hos mig, om jag sedan kan skruva till det lite, så inte mig emot.

Typ: varför lyckas inte Fritid/Vänersborg få bort urinlukten från Ishallens toaletter.
När de (politikerna, vilka jag är en av) kan ta ansvar för en Arenahall uttänkt för i första hand bandy, i den finns ingen urindoft.
Svar: bristande underhåll
Vänersborgs kommun (vi politiker) lägger 10 miljoner varje år på fastigheternas underhåll, men det normala behovet kräver runt 20 miljoner.

En arenahall som skenade iväg i kostnader från politiskt beslutade 140 till någonstans runt 300 miljoner svenska kronor, hade "man" råd med.
Sveriges dyraste skrytbygge, invigd hösten 2010. Tråkigt bara att lagen som den skall försörja trampar omkring i lägre divisioner, där det främsta laget hankade sig kvar i Eliten våren 2011 med nöd och näppe.


Jag måste säga att jag beundrar och hyser hälsosam respekt för de politiker som kommande mandatperiod vågat ta ansvar när de gick in i Barn och Ungdom, BUN som det kallas. 
Där F till  9-skolorna och Fritidssektorn med exempelvis Arenan ligger.


Min åsikt om hanteringen av sk Arena-affären:
300 miljoner SEK är byggets kostnader nu uppe i, där säkerligen utredningen (kostnad 6 miljoner, just nu) kommer säkerligen att fastställa att ett antal entreprenörer saltat räkningar och vissa politiker gett ja till fördyringar som inte varit med från början i kalkylen.
Det är en orsak, den andra att det lättare går att viisa för våra innevånare, var kostnaderna skall belasta, nu tror alla att Arenans kostnader, direkt går ut över annan kommunal verksamhet.

Leif Höglund